Espanol
NederlandsEnglishDeutsch
Dampgastank voor LPG
1 mei 2014

Velen hebben de traditionele handelspropaan- en -butaanfles afgezworen. Daarvoor in de plaats gebruikt men de dampgastank of -tankfles. Dit zijn drukhouders met meerdere openingen, waaronder een overdrukbeveiliging en een 80% vulbegrenzer. Het is een veel toegepaste vorm van opslag. De tanks en flessen worden gevuld met vloeibaar gas. Ze mogen niet aan de pomp gevuld worden tenzij ze gemonteerd zijn in of onder het voertuig. 

Het vullen van de drukhouder gaat op dezelfde veilige wijze als het vullen van de tank die voor de opslag van het handelsgas Autogas/LPG wordt gebruikt. Qua constructie en veiligheid voldoen ze aan dezelfde productie- en beproevingseisen.

Het vullen van de druklhouder gaat via de 80% vulbegrenzer. Het is dan ook onmogelijk de tank tot 100% te vullen. De drukhouder heeft ook een overdrukbeveiliging. Bij brand blaast de inhoud van de tank af.

Dampgastank en dampgastankfles

Op de dampgastank (de liggende drukhouder) en de dampgastankfles (de staande drukhouder) staat Propaan vermeld. Dat wil zeggen dat deze met de gasmengsels A en C (LPG/Autogas) gevuld kunnen worden. Deze drukvaten zijn veilig op druk te vullen.

 


Online Service

Start hier hulp bij het online oplossen van storingen.

Rijdt u nog niet op LPG?


VGI

Het Vogels Gas Injection (VGI) gassysteem is één van de meest moderne autogassystemen


© VOGELS AUTOGAS | Ekkersrijt 3016 | 5692 CA SON | THE NETHERLANDS | TEL +31 (0)499 473229 | FAX +31 (0)499 460762 ALGEMENE VOORWAARDEN | PRIVACY STATEMENTDISCLAIMER